Online Clinics 2021

Helaas is het i.v.m. de coronamaatregelen niet mogelijk om onze traditionele NVVO VT 2/3 en VT 4/5 Clinics live te houden.

Maar . . . Dit jaar hebben we tweetal online Clinics kunnen houden.

De eerste Clinic is op 25 april geweest en werd verzorgd door Remko Kenter,
de tweede werd verzorgd door Redbad Strikwerda op zondag 30 mei.
Deelname aan beide clinics koste slechts € 15,- en voor beide clinics konden deelnemers 2 licentie punten krijgen voor de verlenging van hunb licentie. Bij deelname aan beide clinics kreeg je 5 punten.

Er werden speciaal voor deze webinars van te voren opnames gemaakt, die live op deze webinars door de inleiders werden getoond en besproken.Hieronder volgen korte beschrijvingen van deze Clinic.

 

Clinic Remko Kenter – “Outdoor volleybal vanuit de Action Volley gedachte”.

Wat kan je allemaal doen tijdens een outdoor volleybaltraining? Je kunt juist ontzettend veel! Probeer juist de super gave kansen te zien.

Remko Kenter nam ons mee, vanuit de Action Volley gedachte, op een outdoor-training samen met de jeugd van Voleco uit Oudekerk aan de IJssel.
Veel volleybaloefeningen kan je gerust buiten doen. Maar het leuke aan outdoor-trainingen is dat je ook andere zaken kunt doen. Je ontdekt weer nieuwe dingen die je wellicht later ook weer in de sporthal kunt gebruiken.

Tijdens de online clinic waren veel oefeningen te zien die je zowel outdoor als indoor kunt gebruiken.
Ook zag je dat je niet altijd een volleybalnet nodig hebt om een leuke gevarieerde training te geven.


Clinic Redbad Strikwerda – “De side-out als basis. Verzwaringen en targets om weerstandsvermogen hierin te vergroten.”

Zonder goede side-out is er geen vertrouwen in een team. Stabiliteit verkrijg je door de side-out vaak aan bod te laten komen. Dat alleen is echter niet genoeg om de mentale weerstand en het doorzettingsvermogen te vergroten. Middels verzwaringen en steeds scherper geformuleerde targets ontstaat mislukking. Door mislukking wordt de mentale factor meer aangesproken. Het gevoel dat de druk steeds toeneemt en op die laatste moeilijk te halen score komt te liggen is trainbaar. In deze clinic een opbouw van eenvoudige targets naar vrijwel niet haalbare targets. Verzwaring komt ook door fysiek steeds meer te vragen. Train je team in mislukking, omgaan met tegenslag en doorzettingsvermogen zodat je team straks terug kan vallen op de stabiele side-out die je je wenst.

Van beide online clinics zijn opnames gemaakt.
Deelnemers kunnen deze opnames bekijken door naar DEZE pagina te gaan
Deze pagina is afgeschermd met een wachtwoord wat aan de deelnemers is verstrekt.