Club zoekt trainer

de Burgst Breda

Vacature Trainer H1
Volleybalvereniging De Burgst uit Breda speelt dit seizoen voor het eerst in de nationale 1e divisie. Dit is bereikt na een succesvolle promotie/degradatiewedstrijd aan het eind van het seizoen 2022/2023. In onderling overleg is na het seizoen besloten om niet met de trainer verder te gaan. Een korte zoektocht heeft vorig jaar geen nieuwe trainer opgeleverd, waarna een constructie is bedacht waarbij twee spelers uit het team de trainingen zijn gaan leiden. Één van die spelers is in het bezit van de VT3 en bijna klaar met de VT4, de ander heeft ambitie om de VT3 te gaan doorlopen. Naast deze trainers is een assistent-trainer aanwezig, die ook in het bezit is van zijn VT3. Deze assistent-trainer neemt ook de coaching op zich waar mogelijk. Met nog een enkele externe betrokkene bij de coaching zijn de resultaten dit seizoen prima te noemen. Echter blijkt de combinatie speler/trainer toch een te grote wissel op de trainers te trekken. Voor volgend seizoen, en hopelijk ook daarna, zijn we daarom op zoek naar een ervaren trainer om dit team onder de hoede te nemen.

Teamprofiel
AZ-Home De Burgst Heren 1 is een mix van ervaren spelers die meerdere seizoenen op nationaal niveau (tot aan topdivisie) in Nederland, of in België hebben gespeeld. Daarbij een aantal spelers die nog wat minder ervaring, maar wel talent en meer toekomst hebben. Er wordt 2 maal in de week 2 uur lang getraind en die trainingen worden over het algemeen ook met een volledig team bemand. Naast de prestatie, wordt ook de gezelligheid gewaardeerd. Kennismaken met het huidige team kan vrijblijvend na een wedstrijd, of anders eens op een trainingsavond.

Gewenst trainersprofiel
In de nieuwe trainer zijn we op zoek naar een enthousiaste en ervaren trainer (m/v/x) die, met de bestaande ervaring als basis, bezig kan zijn om een team te bouwen dat ook de komende jaren ten minste in de eerste divisie kan handhaven. Daarbij wordt hopelijk ook talent uit de omgeving aangetrokken en ingepast. Naast het verzorgen van de trainingen en coaching tijdens wedstrijden zijn er mogelijkheden om met video opnames en data-analyse te werken. Idealiter is de trainer in bezit van VT3 of VT4 en heeft de trainer ervaring in de nationale competitie in Nederland, of vergelijkbaar in het buitenland. Eventueel is er ook een mogelijkheid om extra trainingen bij andere teams te verzorgen, zoals bij de jeugd of het tweede herenteam, om daarmee de doorstroom binnen de vereniging op te zetten.

Incidenteel clinics of specialisatietrainingen kunnen en willen verzorgen zou een pre zijn. De vorm, frequentie en dergelijke uiteraard in overleg.

Vergoeding
Voor de juiste kandidaat is een vergoeding beschikbaar. Hiervoor is door het bestuur een budget vrijgemaakt binnen de vereniging. De exacte details zullen van de precieze invulling afhangen en kunnen jaarlijks worden besproken.

Aanmeldingen
Om te reageren op deze vacature volstaat het sturen van een mail naar de technische commissie van De Burgst via tc@deburgst.nl. Een eerste ontmoeting kan dan plaatsvinden met een afvaardiging van het team en de technische commissie.

Informatie
Plaats Breda
Provincie Noord-Brabant
Gevraagd Coach/trainer
Categorie Heren
Niveau 1e divisie
Trainingsdag/tijd Huidig seizoen maandag/donderdagavond
Contactpersoon Tijn Koenen
E-mailadres tc@deburgst.nl
Telefoon