“Corona proof” beachvolleybal veld

Nu we weer buiten mogen (beach)volleyballen, (en na 1 juli ook weer binnen) maar ons wel aan de corona-regels moeten houden rijst de vraag hoe dit te doen. Gelukkig hebben we creatieve leden, waaronder Cees Roelofsen en onze webmaster, die met oplossingen komen.

Een oplossing die al door meerdere trainers wordt gebruikt, staat hiernaast afgebeeld. (klik op het plaatje voor een vergroting)

Je kunt – zoals ik dat zelf doe – een rode draad van een millimeter of 3 (o.a. te koop bij Action) over de grond spannen, of een toverkoord gebruiken.

Hierbij wordt het speelveld in 4 vakken verdeeld waarin één speler/speelster  mag staan, dus je speelt 2 tegen 2. De bal en de speler/speelster mogen dus niet in de rode gedeeltes komen (bal is dan uit cq de speler/speelster maakt dan een “net” fout).

De kunst is dus om de bal goed nauwkeurig te spelen / plaatsen.
Evt. kun je toestaan dat de bal bv. 2x door dezelfde speler/speelster mag worden gespeeld.

Een variant  is om de voorste vakken van 8 x 0,75 m als één vak van 8 x 1,5 m aan één kant te leggen (dat team heeft dus een kleiner veld) hierbij mag het andere team dus aan het net aanvallen, maar heeft op zich kleinere vakken (6,5 x 3,25 m) om in te scoren. Of je werkt met handicaps (bv 2x achter elkaar scoren om 1 punt te krijgen voor het team die aan het net mag spelen)

OF

Je maakt hier een “wisselend” vak van. Dwz aan beide kanten van het net een strook van 1,5 m breed die alleen betreden mag worden als de bal aan je eigen kant is.
Dus verdedigen in een kleiner vak (3,25 m x 6,5 m) vanaf de achterlijn

 

Bovenstaande indeling is voor 2 tegen 2.
Een andere variant voor 3 tegen 3 staat hiernaast.

Het “opzetten” van zo’n veld is wel moeilijker, maar dan heb je ook wat 🙂

ook hierbij kun je afspraken maken over de manier waarop de voorste speler (aan het net) mag spelen.

Gelukkig hoeft de jeugd tem 18 jaar na 1 juni al geen 1,5 m afstand meer te houden en kun je daar ook met team van bv 4 x 4 spelen

 


Heb jij als trainer andere oplossingen?  Laat het ons weten en mail naar webmaster@nvvo.org