Verslagen VT 2/3 Clinics

Op deze pagina vindt u de korte verslagen van VT 2/3 Clinics
Klik op één van onderstaande (blauwe) links om direct naar het verslag van dat jaar te springen

(deze pagina is nog in bewerking!)

Verslag 2018
Verslag 2017
Verslag 2016
Verslag 2015

 

Verslag VT 2/3 Clinic 2018
Op dit moment is er nog geen verslag van deze Clinic
Hierbij wel al vast de link naar de prezi van Brecht van Kerkhove.

 

Verslag VT 2/3 Clinic 2017

Zondag 15 januari 2017 bezochten ruim 80 trainers de NVVO-clinic in Beusichem.

In zijn afsluiting vatte dagvoorzitter Henk Bosschaart het mooi samen: “Als een ding vandaag duidelijk is geworden, is het wel dat niet iedereen hetzelfde is en dat voor iedere speler en speelster iets anders het beste is.”

 

 

De inleiders van die dag, Franklin van Doesburg en Robin Bhaggan, hadden de deelnemers kennis laten maken met de theoretische achtergrond van ISAMOTION en hoe je dat in de praktijk toepast. Hiervoor waren een aantal spelers en speelsters van RTC Alkmaar aanwezig, maar konden ook bezoekers van de clinic deelnemen.
De vraag werd gesteld: “ waar zit iemand in zijn kracht? Voor een groep geldt dat in de buik, voor anderen in hun rug. De “Ruggers”  en “Buikers” werden ze genoemd.
Als je dat verschil herkent, weet en zie je ook dat er verschillen zijn bij onder andere het bovenhands spelen, aanvallen en verdedigen. Ook werd nader ingegaan op de vraag: hoe ziet de krachttraining er uit voor “Ruggers”  en “Buikers” ?

Ongetwijfeld zijn de deelnemers naar huis gegaan met het idee: ik ga eens opletten wie in mijn team “Ruggers”  en “Buikers” zijn en kan ik mijn spelers hopen met de handvatten die ik van Franklin en Robin aangedragen heb gekregen.

De sheets van deze presentaties vindt u hier:

Pitstart – Verschil in beweging
Pitstart – Kracht & Volleybal techniek
Pitstart bovenhands, sprong & slag

 

Verslag VT2/3 Clinic 2016

Hier komt het verslag van de VT2/3 Clinic 2016

 

Verslag VT2/3 Clinic 2015

Zondag 11 januari 2015 organiseerde de NVVO  in Arnhem de clinic voor de VT 2/3 trainers.
Dit jaar verleenden Angelique Willems, Johan Leenders en Bart Schmeits hun medewerking.

Het ochtendprogramma startte met een theoretische inleiding door Johan Leenders waarbij de inleiders een gemeenschappelijke insteek hadden genomen, namelijk techniekvorming in 8 stappen. Daarnaast kwam een aantal trainingsprincipes aan de orde, zoals een goede volleyballer is een goede beweger en zorg voor plezier bij de sporters.

Na zijn theoretische inleiding gingen Johan en Angelique in de praktijk aan de slag. Ze hadden 12 speelsters van de Summa volleybalschool meegenomen, die de oefeningen uitvoerden. Heel veel op techniek met name het onderarms kwam aan de orde, waarbij het dynamische karakter van de oefeningen de aanwezigen bijzonder aansprak.

De aanwezigen konden zelf constateren hoe goed de speelsters technisch geschoold waren.

’s Middags startte Bart Schmeits, van Be Significant, ook met een theoretische inleiding. Hij poneerde een aantal stellingen waarbij de aanwezigen door te gaan staan of te gaan zitten, aangaven of zij het met de stelling eens, dan wel oneens waren.
In de praktijk ging Bart en Angelique aan de slag met 6 mini’s niveau 5. Zij lieten tal van motorische oefeningen zien, die ongetwijfeld door veel aanwezige trainers toegepast zijn of worden.

De aanwezigen kregen bijvoorbeeld een indruk van wat  je allemaal voor leuke uitdagende oefeningen met een hoepel kunt doen. De theoretische inleiding werd toegepast  in de praktijk.
Zowel ’s morgens als ’s middags werden de aanwezigen betrokken bij het geheel. Een ieder was vrij om vragen te stellen of opmerkingen te plaatsen en dit maakte duidelijk dat er een grote betrokkenheid bij de aanwezigen was.

Rond half vier werd er afgesloten en gingen de aanwezigen huiswaarts met ongetwijfeld nieuwe oefeningen omdat er van mini tot oudste jeugdniveau wel wat te halen was.

Sheets Bart Schmeits – Hoe leren kinderen

Sheets Johan Leenders – 8 stappenplan techniekvorming