Podcasts

Op deze pagina van de NVVO staan een aantal links naar een podcasts  die voor volleybaltrainers  interessant zijn. We proberen bij elke podcast een inleidende tekst te plaatsen.

Hieronder vindt u de links (blauwe tekst) naar podcasts en talkshows:

 • Tijd voor Volleybal. Een talkshow door Jeffrey Klok – Libero Lycurgus H1 – waarin hij met name gesprekken voert met (bekende) trainers en spelers.
  Zijn talkshows vindt u hieronder of via deze link. Vanaf begin oktober 2022 verschijnen er 2-wekelijks in totaal 10 podcasts/takshows, die dus specifiek/interessant voor volleybaltrainers zijn.
 • Over de top, Hierin praten vier volleybalsters – Laura Dijkema, Robin de Kruijf, Marit Grothues en Myrthe Schoot – over topsport en hun top-ervaringen uit hun dagelijks leven.
  Eén van deze podcasts gaat over hun trainers. Interessant voor onze doelgroep dus!
  Je vindt deze podcast HIER
  Tijdens de WK worden er een aantal speciale podcast uitgezonden van over de top.
 • Volleybalbabbel.nl
  Een 20-tal interviews met (bekende) trainers.

 

Podcasts van Jeffrey Klok

16-04-2023 TVV #8
Bekerfinales, BeNeLeague en de B-Poule
Uitzending 8 over de Nationale Bekerfinales 2023, de BeNeLeague van volgend seizoen, de einduitslag van de B-poule, andersgeaardheid in het volleybal en alles over kaartgebruik en sancties. Met gasten Arjan Taaij, Elroy Bezemer, Thijs Bouwman, Johan van Vliet, Pieter Nieuwenhuis en Koos Nederhoed. We rijden een Blokje Om met de bekerwinnaars van Sliedrecht en Bellen met Oranje-aanvoerder Anne Buijs. Spraakmaker is 97-voudig international en spelersmakelaar: Joost Kooistra!

 

07-03-2023 TVV #7
Seksueel grensoverschrijdend gedrag, beachvolleybal en analyse van de Eredivisie
Uitzending 7 over seksueel grensoverschrijdend gedrag, internationaal beachvolleybal, vergelijking Dames en Heren Eredivisie en scheidsrechters. Met gasten Katja Stam, Stefan Boermans, Rick van der Sluis, Vera Koenen, Abe Meininger, Mark Roper en Koos Nederhoed. We rijden een Blokje Om met Lonneke Slöetjes en Bellen met Bennie Tuinstra. Spraakmaker is Olympisch Zilver winnaar en bondscoach van Beachvolleybalteam Nederland Dames: Marko Klok!

12-02-2023 TVV #6
Ontknoping reguliere competitie, Nieuwe bondscoach en wegvallen Eredivisie Clubs
Uitzending 6 met Rob Bontje, Richard Rademaker, Nynke Oud, Rosa Entius en Herman Meppelink over de ontknoping van de reguliere competitie, de trainingsprogramma’s bij de clubs, de nieuwe bondscoach en het wegvallen van Eredivisie clubs. Spraakmaker is voormalig Eredivisie trainer Jan Berendsen!

19-01-2023 TVV #5
Terugtrekken Eurosped, middenblokkeerders en studeren in Amerika ft. Ron Zwerver
Uitzending 5 met Ron Zwerver, Jeffrey Scharbaai, Ilse Sinnige, Jannes van der Ham, Siebe Korenblek en Susan Reinders over het winnen van Olympisch Goud, het faillissement van Team Eurosped, de rol van middenblokkeerders in het volleybalveld en volleyballen en studeren in Amerika.

18-12-2022 TVV #4
Supercup Specials
In deze uitzending: Wie zijn de beste volleyballer, volleybalster en talent van het jaar 2022?
Spraakmaker Willem Held maakt de genomineerden voor de Ingrid Visser Awards bekend.
SAMEN Lycurgus wint de Supercup Heren van Draisma Dynamo. Joris Berkhout, Stijn de Ruijter en Jeffrey Klok praten na over de bloedstollende wedstrijd die eindigde in een 3-2 voor de Groningers.
Ana Rekar en Emma Rekar blikken vooruit op de Supercup Dames tussen hun teams Booleans VV Utrecht en Sliedrecht Sport op vrijdag 23 december. Ook bespreken we hun band als zussen op, en naast het veld.
Wat is ActionType en hoe kan deze benadering een volleyballer beter maken? John Ogink en Michiel de Ruijter leggen het uit.

13-10-2022 TVV #3
De Toekomst van het Nederlands Volleybal
Wie wordt de nieuwe bondscoach van het Nederlands damesteam? Zit er nog toekomst in het Nederlands volleybal? Waarom is Italië het volleybalwalhala? En meer over de wereld van transfers en spelersmakelaars en de nabeschouwing van het WK zitvolleybal met de bondscoach. Het komt allemaal aan bod in deze 3de uitzending van Tijd voor Volleybal! Kian Macnack (diagonaal Simplex/SSS), Eric Meijer (hoofdcoach Djopzz VC Zwolle), Ger van Heugten (bondscoach Nederlands heren zitvolleybalteam) en Christopher Peña (spelersmakelaar) zijn te gast.

16-10-2022 TVV #2
Analyses WK Dames
In deze 2e uitzending van Tijd voor Volleybal analyseert Jeffry Klok de presentaties van de Oranje dames op het WK met Vera Koenen, Maarten Tip en Peter Sprenger. Ook spreekt Jeffry met Alex Meijs over de ontwikkelingen bij Prima Donna Kaas Huizen.
Hoe hebben de volleybaldames het gedaan? Hoe is de organisatie van het WK verlopen? Waarom is er zo weinig volleybal op televisie? En wat gebeurt er achter de schermen bij Prima Donna Kaas Huizen?
Je ziet het in deze uitzending.

02-10-2022 TVV #1
De Weg naar Succes – TVV Uitzending 1.
Een Talkshow door Jeffrey met o.a. Redbad Strikwerda en zijn vrouw, Jolijn de Haan, speelster van Sliedrecht en Team 24, Madelein Meppelink, OS Beach-volleybalster en Mark Afman en Erwin Sikkema, trainers van Sudosa/Desto Dames 1, nieuwelingen in de eredivisie.  Een talkshow met levendige, open en interessante discussies!

22-07-2022
Over de Eredivisies, Oranje en een verscheurd contract.

Een tijdje geleden kondigde Jeffrey Klok, komend seizoen libero bij Amysoft Lycurgus, op Instagram en Facebook aan een volleybal podcast gaan te beginnen. Vandaag lanceerde hij de eerste aflevering met gasten Paul van der Ven, Vera Koenen en Dennis Borst. Hij kijkt met hen terug op afgelopen Eredivisie seizoen, heeft het over het Nederlands team en beantwoordt Borst een vraag van een luisteraar.

Ben jij een volleyballer of wil je alles te weten komen over het volleybal en de Eredivisies? Dan is er dus nu een podcast voor jou! Luister hem nu in je favoriete podcast app of klik op de het afspeelicoontje hierboven.

 

 

Podcasts van Over de Top

Over de Top, De-eerste-keer

Het thema van onze eerste aflevering is heel toepasselijk: DE EERSTE KEER! We maken een “rondje langs de velden”. Robin haalt het World Guinness Book of Records en in Griekenland moest de ME bij een wedstrijd van Maret te pas komen. Myrthe verslaat afgelopen weekend Sliedrecht a.k.a. “het Conegliano van Nederland” en in Rusland ziet Laura 20% van haar maandsalaris ingetrokken worden. Waar kennen we elkaar van? En hoe was onze eerste indruk eigenlijk van elkaar? Verder bespreken we verschillende stellingen over hoe het was om voor het eerst in het Nederlands team te komen, de eerste keer naar een buitenlandse club en onze eerste liefdes. We sluiten de eerste aflevering af met de TOPvraag: “Nog 1 seizoen samen spelen, welk land, trainer en iedereen 1 extra teamgenoot”… Wie kiest wie.
Veel luisterplezier. LUISTER HIER

Een interessante podcast van deze dames over trainers vind je HIER

En HIER vindt u al hun podcast van over de top en ook de WK specials