VT 2/3 Clinic

Jaarlijks, meestal in januari, vindt de VT 2/3 Clinic van de NVVO plaats. Deze Clinic is in principe bedoeld voor trainers/trainsters op regionaal niveau (VT2 en VT3 trainers). Veelal wordt de Clinic op een zaterdag of zondag gehouden.
Voor deelname aan deze Clinic wordt door de NeVoBo aan VT 2 en VT3 trainers 3 punten per dagdeel voor licentieverlenging toegekend. De Clinic bestaat uit 2 dagdelen.
Trainers uit België kunnen t.z.t. bevestiging deelname c.q. attest aanvragen bij secr@nvvo.org
Note: Voor online clinics geldt:  2 licentie punten per clinic, maar bij het volgen van beide clinics 5 punten.

 

De NVVO VT2-3 Online Clinics 2022

LET OP DATA ZIJN GEWIJZIGD !

Gedwongen door de corona maatregelen kon de fysieke clinic niet doorgaan. Nu heeft de Technische Commissie van de NVVO Teun Buijs en Petra Petzinger bereid gevonden hun ervaringen met en visie op opleiding van jonge volleyballers te delen via online sessies. De zeer goede ervaringen – van zowel de inleiders als de deelnemers –  van de vorig jaar georganiseerde online clinics gaven hierin de doorslag. Er zal ook nu weer ruimte genoeg zijn voor interactie. Beide trainers hopen op veel respons.

Oorspronkelijk zou de online clinic van Teun Buijs op 9 januari worden gehouden. Echter door de nieuwe corona maatregelen is dit niet meer haalbaar en is deze online clinic nu naar 13 februari verschoven. Hou s.v.p. onze site in de gaten m.b.t. berichtgeving over de datums van de clinics.

Teun Buijs zal dan iets vertellen over visie in het volleybal. . Welke keuze maak jij als trainer en/of vereniging als het gaat om opleiden?  Zijn er raakpunten en/of verschillen?  Interessante (bijkomende) vraag of stelling daarbij is: “Zijn de volleybalscholen en scholen met volleybal (als keuzevak) de redding van het Nederlandse volleybal?” Teun zal proberen te verhelderen dat je zonder visie geen succes kunt hebben. Deze visie is geïntegreerd in je manier van trainen, spelen en leren. Pas wanneer dit alles “gevoeld” wordt, kunnen technieken of systemen verankerd worden.

“Zonder visie is het onmogelijk succesvol te zijn! Wat is jouw visie”

Een team van de PrimaDonnaKaasVolleybalschool uit Huizen zal via videobeelden zijn verhaal ondersteunen.

We proberen de op 6 februari geplande online clinic van Petra Petzinger op die datum te handhaven, maar zekerheid daarover hebben we op dit moment nog niet. Houd daarom onze site in de gaten.

Petra sluit zich aan bij de woorden van Teun: “ Volleybal is passie, respect, aandachtig (of stil) leren”. Het Bonhoeffer College heeft in hun visie op leren een “afwijkende” visie. Daar waar de meeste jongeren een “brede, algemene scholing” krijgen, kijken ze bij Petra eigenlijk meteen naar specialisatie. Een ietwat meer korte termijn planning. Hiermee wijken ze qua kijken op leren af van de in ons land meest gangbare visies van opleiden. Een interessant gegeven! Je kunt echter niet zeggen dat ze niet succesvol zijn.

De online clinics zullen starten om 10.00 u ’s ochtends en zullen tot ca 12:00 uur duren. U ontvangt na inschrijving en betaling voor één of beide clinics aparte inloggegevens.

U kunt zich HIER Inschrijven

De kosten zijn €12,50  per clinic, kiest u voor het deelnemen aan beide clinics dan betaalt u slechts €20,-

Per sessie vallen er voor VT2 of VT3 trainers 2 licentiepunten te verdienen, volgt u beiden dan wordt dit gehonoreerd met 5 licentiepunten.