VT 2/3 Clinic

Jaarlijks, meestal in januari, vindt de VT 2/3 clinic van de NVVO plaats. Deze clinic is in principe bedoeld voor trainers/trainsters op regionaal niveau (VT2 en VT3 trainers). Veelal wordt de clinic op een zaterdag of zondag gehouden.
Voor deelname aan deze clinic wordt door de NeVoBo aan VT 2 en VT3 trainers 3 punten per dagdeel voor licentieverlenging toegekend. De clinic bestaat uit 2 dagdelen.
Trainers uit België kunnen t.z.t. bevestiging deelname c.q. attest aanvragen bij secr@nvvo.org.
Note: Voor online clinics geldt:  2 licentie punten per clinic, maar bij het volgen van beide clinics 5 punten.

Verslagen van VT 2/3 Clinics vind u op de pagina “Verslagen VT 2/3 Clinics”.

 

De VT2/3 clinic 2023 is gehouden op zondag 8 januari 2023 in sportcentrum Papendal

Op zondag 8 januari 2023 organiseerde de NVVO de Volleybal VT2/3 clinic 2023. De Technische commissie had een interessant en leerzaam programma opgesteld, dat duurde van 9.00 tot 17.00 uur.

Locatie: Sportcentrum Papendal, Papendallaan 9, 6816 VD Arnhem.

Programma:

08:30             Inloop en ontvangst met Koffie.
09:00 – 10:30 Vera Koenen en Sanne Keizer.
10:45 – 12:45 Bart-Jan van de Mark (Theoriegedeelte).
12:45 – 13:30 Lunch.
13:30 – 16:30 Bart-Jan van de Mark (Praktijkgedeelte).
16:30 – 17:00 Herman Meppelink (Technisch Directeur Nevobo).

 

 

 

 

 

 

De dag werd beginnen met een workshop over de rol van trainer in relatie tot ongewenst gedrag naar team en individu. Een hot item op dit moment in de gehele sportwereld, waarmee u als trainer soms onbewust in aanraking kunt komen. In een samenwerking van Nevobo en NVVO hebben Vera Koenen, welbekende volleybalster/trainster en Sanne Keizer, oud-speelster zaal/beach een workshop voorbereid waarin zij valkuilen bespreken en handvatten aanreiken hoe om te gaan met uw rol als trainer/begeleider.

 

Het tweede deel van de ochtend heeft Bart-Jan van de Mark, afgelopen seizoen trainer van Nawaro Straubing in de Duitse Bundesliga, de volgende onderwerpen behandeld:

  1. Wanneer trainen we onze eigen trainersvaardigheden, hoe ontwikkel ik me als coach en hoe belangrijk is ervaring op hoog niveau.
  2. Vloergewenning en verdediging behandelen.

 

Het praktijkgedeelte bestond uit:

  1. Opbouw verdediging met aandacht voor coaching skills.
  2. Het integreren van techniektraining in complextraining.

 

Tot slot heeft Herman Meppelink een toelichting gegeven op de kernpunten uit het nieuw te formuleren topsportbeleid van de Nevobo, met speciaal aandacht voor de rol van de trainers.