VT 2/3 Clinic

Jaarlijks, meestal in januari, vindt de VT 2/3 clinic van de NVVO plaats. Deze clinic is in principe bedoeld voor trainers/trainsters op regionaal niveau (VT2 en VT3 trainers). Veelal wordt de clinic op een zaterdag of zondag gehouden.
Voor deelname aan deze clinic wordt door de NeVoBo aan VT 2 en VT3 trainers 3 punten per dagdeel voor licentieverlenging toegekend. De clinic bestaat uit 2 dagdelen.
Trainers uit België kunnen t.z.t. bevestiging deelname c.q. attest aanvragen bij secr@nvvo.org.
Note: Voor online clinics geldt:  2 licentie punten per clinic, maar bij het volgen van beide clinics 5 punten.

Verslagen van VT 2/3 Clinics vind u op de pagina “Verslagen VT 2/3 Clinics”.

 

De VT2/3 Clinic 2024 heeft plaats gevonden op zondag 7 januari 2024 in de van de Knaaphal te Ede.

Onderstaand vind u een beschrijving van het programma van deze dag.

Dit jaar hebben we een duidelijk gescheiden ochtend en middag programma. Op deze manier proberen we aan de wensen van onze brede doelgroep tegemoet te komen. In de ochtend zal Remko Kenter aandacht schenken aan de beginnende volleyballers. Remko timmert de laatste tijd met zijn ACTION volleybal behoorlijk aan de weg. Hij reist heel Europa door om zijn filosofie over zijn door hemzelf ontworpen ACTION volleybal aan de man te brengen. Remko weet als geen ander jonge kinderen voor het volleybal te motiveren en te interesseren. Onderdelen uit het volleybal worden door hem op een speelse manier in nieuwe oefenvormen geïntegreerd. Op een uitdagende manier met het echte volleybal in aanraking komen is een van de uitgangspunten.  Jong en oud enthousiasmeren opdat ze het spelletje leuk gaan vinden en uiteindelijk de weg naar het volleybal weten te vinden. Remko is lid van de volleybal trainers commissie van de CEV.  Deelnemers krijgen via hun email adres het Handboek Action Volley van Remko gratis thuisgestuurd.

 

Het middagprogramma zal verzorgd worden door Rémon ter Harmsel. Veel Nevobo leden zijn lid via hun studentenverenigingen. We kennen natuurlijk allemaal Nederlandse universiteiten met hun eigen volleybalverenigingen. Dit zijn veelal bloeiende verenigingen met een ledenaantal dat vaak ver boven de 100 uitstijgt. Rémon is al jaren trainer van de Wageningse studentenvereniging WAHO. Daarnaast traint hij dit jaar het 2e damesteam van Dynamo Apeldoorn, uitkomend in de topdivisie. Rémon zal naast een groot aantal volleybalzaken, kenmerkend voor de lagere en regiodivisie volleybalteams  ook aandacht schenken aan volleybalsituaties die zo nu en dan kenmerkend zijn voor het studentenvolleybal waarvan de trainer van de “normale” verenigingen hun voordeel mee kan  doen. Denk daarbij aan trainen van grote of juist kleine groepen. Trainen van groepen die qua samenstelling een uiteenlopend niveau hebben. Het zal dus een middag worden met veel op de praktijk gerichte situaties. Rémon kan natuurlijk als geen ander een vergelijking maken tussen top en breedte volleybal en daarbij aangeven hoe hij daarmee omgaat.  De drie P’s (Plezier, Passie en Prestatie) zullen bij Rémon zeker centraal komen te staan.