Verslagen VT 4/5 Clinics

Op deze pagina vindt u de korte verslagen van VT 4/5 Clinics
Klik op één van onderstaande (blauwe) links om direct naar het verslag van dat jaar te springen

Verslag 2024
Verslag 2023
Verslag 2022
Verslag 2021
Verslag 2019
Verslag 2018
Verslag 2017


Verslag / Video’s VT 4/5 Clinic 2024

Hier vindt u een PLAYLIST van de video’s van de clinic.
De playlist is nog niet compleet.
Het zijn “ruwe versies” van de opnames, dwz er is niet in geknipt.
Excuses voor het “flikkeren” van het presentatie scherm. Dit heeft te maken met de interferentie van de TL (Led) lampen.
De presentaties van de inleiders volgen z.s.m.


Verslag / Video’s VT 4/5 Clinic 2023

VRIJDAG 9 JUNI 2023

Pdf – De presentatie van Pauline Martinovic
Pdf – Posters 1 van Pauline
Pdf – Posters 2 van Pauline

Video – Presentatie Pauline

How Company ondersteunt bedrijven en organisaties om plannen te realiseren door de verbinding tussen mensen te versterken.
Pauline werkt als business trainer en -coach sinds 2008 bij How Company en heeft in die tijd teams en organisaties van zeer uiteenlopende aard begeleid – van een nonnenklooster tot Philips, van sportteams tot Douwe Egberts. Zij heeft een aantal workshops ontwikkeld die specifiek gericht zijn op (top)sport teams. Als je daar meer over wil weten, bijvoorbeeld of dit ook iets is voor jouw team of vereniging, stuur dan een mail: pauline@howcompany.nl.

ZATERDAG 10 JUNI 2023

De video’s vindt u (onbewerkt) hieronder, of klik op de PLAYLIST van deze video’s.

Video 1 – Jelte Maan (Sony opname)
Video 2 – Jelte Maan (GoPro opname)

Pdf – Presentatie over Service van Christophe Achten
Pdf – De training van Chrishope op papier
Video – Serve Final CL getoond door Christophe 

Video 1 – Christophe Achten Theorie (Sony opname)
Video 2 – Christophe Achten Theorie (GoPro opname)
Video 3 – Christophe Achten Praktijk (Sony opname)
Video 4 – Christophe Achten Praktijk (GoPro opname)

 


Verslag / Video’s VT 4/5 Clinic 2022

Hier vindt u de video’s van de VT4/5 Clinic 2022

Op dit moment zijn alleen de “ruwe” (niet geknipt / niet gekuiste) video’s beschikbaar.
De bewerkte video’s komen z.s.m. beschikbaar, maar vereisen edit werk van vrijwilligers 🙂

Er zijn een viertal video’s beschikbaar. Twee van de presentatie van Teun Buis en twee van Redbad Strikwerda. De video’s zijn elk met een verschillende camera (uit verschillende camera posities) genomen.

Video 1 – Teun Buijs  (GoPro opname)
Video 2 – Teun Buijs  (Sony opname)

Video 3 – Redbad Strikwerda (GoPro opname)
Video 4 – Redbad Strikwerda (Sony opname)

 


Verslag Online Clinic 2021 (deel Redbad Strikwerda)

Clinic Redbad Strikwerda – “De side-out als basis. Verzwaringen en targets om weerstandsvermogen hierin te vergroten.”

Zonder goede side-out is er geen vertrouwen in een team. Stabiliteit verkrijg je door de side-out vaak aan bod te laten komen. Dat alleen is echter niet genoeg om de mentale weerstand en het doorzettingsvermogen te vergroten. Middels verzwaringen en steeds scherper geformuleerde targets ontstaat mislukking. Door mislukking wordt de mentale factor meer aangesproken. Het gevoel dat de druk steeds toeneemt en op die laatste moeilijk te halen score komt te liggen is trainbaar. In deze clinic een opbouw van eenvoudige targets naar vrijwel niet haalbare targets. Verzwaring komt ook door fysiek steeds meer te vragen. Train je team in mislukking, omgaan met tegenslag en doorzettingsvermogen zodat je team straks terug kan vallen op de stabiele side-out die je je wenst.

Video opname Online Clinic 30-05-2021 Redbad Strikwerda en de tekst van de Chat Clinic Redbad


Verslag VT4/5 Clinic 2019

Deze clinic is gehouden op vrijdag 17 en zaterdag 18 mei 2019.
Het (korte) verslag, de presentatie en de video’s van deze clinic kunt u binnenkort hier verwachten.

Helaas is de kwaliteit van het geluid niet overal even goed.
Tijdens het verrijden van de camera ontstaat er helaas achtergrond lawaai.

vrijdagavond
zaterdagmorgen
zaterdagmiddag

Hier vindt u de presentatie van Joel op de vrijdagavond:
NVVO VT4-5 Clinic 2019 – presentatie joel banks

 


Verslag VT4/5 Clinic 2018

Van deze Clinic is helaas geen verslag.


Verslag VT4/5 Clinic 2017

De NVVO heeft zijn 35 jarig jubileum gevierd met een Clinic en een workshop met twee Amerikaanse topcoaches.

De Nederlandse Vereniging van Volleybal Oefenmeesters wilde voor de viering van het 35 jarige jubileum iets speciaals organiseren. Dat is met het vastleggen van John Kessel en Trevor Ragan aardig gelukt.

John Kessel speelt al meer dan veertig jaar wereldwijd een integrale rol in de ontwikkeling van de volleybalsport. Hij is een van de meest productieve volleybal ontwikkelaars en een echte ambassadeur van de sport die coaches helpt efficiënter, positiever en creatiever te laten functioneren ongeacht soort (beach, indoor, paravolley, mini’s, jeugd) of niveau. Volleyball magazine heeft hem bestempeld als een van de 50 meest belangrijke personen in de sport van de laatste 100 jaar! Onlangs is hij door USA Volleyball opgenomen in “The hall of fame”. Coach Kessel heeft een zestal boeken over volleybal geschreven waaronder een prachtig volleybalhandboek. Met zijn veelgelezen blog “Growing the game togheter” laat hij zien dat hij beslist met zijn tijd meegaat. Wereldwijd wordt Kessel geprezen vanwege zijn coaching clinics, waarin hij trainers weet te inspireren met game-like oefeningen, waarbij het accent op zo veel mogelijk balcontacten ligt. Vraag een willekeurige bezoeker die een clinic van Kessel heeft bijgewoond wat hij er van vond en hij zal enthousiast vertellen dat hij met een overvloed aan nieuwe ideeën op het gebied van techniektraining en methodieken de zaal heeft verlaten. Kessel is fivb instructeur en technisch directeur (volleybalontwikkeling) van de Amerikaanse volleybal bond en in die hoedanigheid mentor en  inspirator van trainers als Hugh Mc.Cutcheon, Karch Kiraly en ook onze nieuwe bondscoach Jamie Morrison.

 

Naast John Kessel heeft ook zijn vriend Trevor Ragan toegezegd te komen.
Trevor Ragan is een (zo nu en dan) basketbal coach die zich verdiept heeft in zaken als talentontwikkeling en motorisch leren. Hij is de oprichter van “The train ugly company”. Dit is een organisatie die leden telt over de hele wereld. Hij stelt zich ten doel om sportcoaches inzicht te geven in de ontwikkeling van coach en sporter. Thema’s als growth mindset, motor learning and talent code zijn gebieden die hij het liefst samen met zijn toehoorders tot op de bodem uitdiept. In de afgelopen jaren heeft Ragan over de hele wereld druk bezochte en erg succesvolle workshops gegeven. Zelf zegt hij: ”Ik ben met een zoektocht bezig waarbij ik alles wat we denken te weten over sporten, educatie en (sport) ontwikkeling onderzoek en ter discussie stel. Gedurende deze reis heb ik met bestseller auteurs, olympische coaches, professionele atleten, leraren gerenommeerde  professoren en duizenden coaches, studenten en sporters van over de gehele wereld gewerkt. Deze ervaringen hebben me geholpen om sommige ongelooflijk belangrijke ontdekkingen te doen op het gebied van motorisch leren, bewegingsleer en psychologie. Deze inzichten zouden de manier waarop we studenten, atleten en mensen in het algemeen laten leren en ontwikkelen, hebben moeten veranderen. Maar dat is niet gebeurd! Het is mijn missie om daar verandering in aan te brengen! Iedere morgen sta ik op en ben ik geïnspireerd om te lezen, te leren, te onderzoeken en zo veel mogelijk met studenten, coaches en leraren te delen”.

De jubileum VT 4/5 clinic die natuurlijk ook voor de VT 2/3 trainers toegankelijk is (plus accreditatiepunten) zal in de regio Apeldoorn gehouden worden. De clinic zal in het weekend van 26 en 27 mei plaatsvinden. Er zal een koppeling gemaakt worden met de kwalificatiewedstrijd voor het WK van onze lange mannen.