Volley Techno nr 4 – December 2013

 

Nederlandse vrouwen stellen teleur
Geen enkele wedstrijd kansloos
Tijdens het Europees kampioenschap voor vrouwen 2013 was Nederland ingedeeld in een poule met Duitsland, Turkije en Spanje. In de poulefase kwam Oranje niet verder dan een 3-0 overwinning op Spanje en verloor zowel van Duitsland als van Turkije met 3-2. Verslag Jo Rullens.

Begrijpen om meer begrip op te brengen
Het puberbrein
Is het dan vreemd dat het in het puberbrein vaak een ongrijpbaar gekkenhuis is? In dit artikel probeer ik iets meer te verduidelijken omtrent de processen die in het puberbrein plaatsvinden en hoe we daar mee om zouden kunnen gaan: begrijpen om meer begrip op te kunnen brengen. Door Marinus Wouterse.

Tendensen bij het EK Vrouwen 2013
De verschillen worden kleiner
Tijdens het Europese kampioenschap voor vrouwen ging de aandacht uit naar de aanval, het ‘driemansblok’, de blokverdediging van de vrije netspeelster en de aanval achter de drie meterlijn in relatie met de aanvalsters aan het net. Verslag Jo Rullens.

Succesbeleving staat centraal
School Moves Volleybal
Als je met Adrie Noij bijpraat over volleybal, dan valt je al heel snel zijn onvoorwaardelijke en enorme passie voor de sport op. Adrie is helemaal bezeten van het spel. De man ademt volleybal en al jaren timmert Adrie aan de volleybalweg. Door Nick de Wild.

Over vijf jaar weer terug voor de volgende check-up
Uitgebreid sportmedisch onderzoek biedt veel inzicht
Een groot sportmedisch onderzoek is voor sporters die zeer intensief sporten en/of ouder zijn dan 35 jaar. Door Nick de Wild.

Rustdag-training door Giovanni Guidetti
Guidetti laat speelsters zélf kiezen
Spraakwaterval Guidetti was – net als op de persconferenties – open en eerlijk en zei na de training dat het tot nu toe een zwaar toernooi was en dat de speelsters rust hadden verdiend, maar dat de meesten op de rustdag toch wilden trainen. Door Jo Rullens.

En verder:

Voorwoord.

Onder de boom 0f op het nachtkastje?
Han Bulten

Column.
Benchmark
Toon Gerbrands

Column.
Cryns kijkt!
Philippr Cryns

Interview
Walter Slotboom
Han Bultens

Column.
Goed, beter, best.
Spelly 

Interview
Bregt Menting
Nick de Wild

Column.
Liberootje
Kim

Interview
Paul Mulder
Remko Kenter

Interview
Jacques Koppers
Nick de Wild

Boekbespreking
De succescrisis
Han Bulten

Bij de voorpagina.
Rusland pakt, ongeslagen, goud op EK Vrouwen 2013. Rusland ging sneller spelen en zette regelmatig een drieblok op alle posities aan het net. Ook is de mentaliteit van de speelsters gewijzigd, het is een knokploeg geworden. 
Jo Rullens maakte een analyse.