Programma VT4/5 Clinic 2024

VT 4/5 Clinic 2024 op 7 en 8 juni 2024


Informatie:

Deze zomer wordt de VT 4/5 clinic in het weekend van 7 en 8 juni in sportcomplex Arcus in Wijchen en bij v/d Valk in Molenhoek gehouden. Als inleiders heeft de NVVO naast topsportcoördinator van AZ Alkmaar, bewegingswetenschapper en sportpsycholoog Bart Heuvingh ook  de trainer van het Belgische  Caruur Volley Gent Johan Verstappen weten te strikken.

De spits zal op vrijdag de 7e om half acht afgebeten worden door Bart Heuvingh. Bart is topsportbegeleider bij eredivisieclub AZ Alkmaar en is medeverantwoordelijk voor de successen bij de opleidingsteams.
Grootste succes was het winnen van de Champions league voor Youth teams in 2023. Bart heeft naast een opleiding tot bewegings wetenschapper ook een opleiding in de sport en prestatiepsychologie afgerond. Hij zal op de vrijdagavond zijn verhaal in twee delen aanbieden, die uiteindelijk weer als een geheel samenkomen. Dit uiteindelijk resultaat zou je kunnen omschrijven met de woorden “Beter presteren.” Met de quote die Bart vaak gebruikt “Development is a long term game,” wordt al duidelijk gemaakt dat het niet iets is dat zomaar komt aanwaaien. Er zit een idee achter. Allereerst laat Bart ons zien hoe de opleiding tot (voetbal) talenten in Alkmaar gestructureerd is. Visie en werkwijze zijn natuurlijk sport overstijgend en kunnen derhalve ook binnen onze volleybalopleidingen toegepast worden. Een unieke kans dus om ook een in de keuken van een ander te kijken. In het tweede gedeelte zal Bart veel bezig zijn met het mentale gedeelte. Groeimindset, talentontwikkeling en aanleg vs leervermogen zijn onderwerpen die uitgediept zullen worden. Mooi omdat door het schrappen van het Papendal model veel jonge talenten in het hybride opleidingstraject bij verenigingen in de ere- en topdivisie gestald gaan worden en we als trainers nog meer medeverantwoordelijk worden voor toekomst van onze talenten. Bart is ook bekend van de boeken: ‘Groeimindset” en “Talent van Morgen.”

 

De zaterdag is gereserveerd voor Johan Verstappen. Johan is een trainer van eigen bodem die voornamelijk succesvol in het buitenland is geweest. Momenteel traint Johan de Belgische 1e klasser Caruur Volley Gent.  Johan is echt een wereldreiziger. Hij is overal als trainer werkzaam geweest. Europa, maar ook Azië. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat hij in ons land niet echt gekend wordt. Toch heeft hij zijn sporen ruimschoots verdiend. Kampioenschappen en winnaar van nationale bekers staan op zijn naam. Johan was top volleyballer in ons land maar moest vanwege een vervelende blessure zijn loopbaan als speler jammer genoeg beëindigen. Wat doe je als je gek van het spelletje bent en je kan zelf niet meer spelen? Dan word je trainer! In het geval van Johan ook nog eens succesvol. Johan zal op de zaterdag een thema behandelen die we weinig tijdens de bijscholingen terugzien. We kunnen het onder de zin: ‘elk onderdeel van het volleybalspel heeft zijn eigen voetenritme’ samenvatten. Spelverdeling, aanvallen, passing, verdedigen en blokkeren beginnen allemaal met een juist en verzorgd voetenritme. Bij het uitdiepen per techniek zal Johan theorie en praktijk hand in hand laten gaan. Aansluitend op het vrijdagavond verhaal van Bart zal Johan ook zijn rol als Bondscoach voor de U20 belichten. Veel van de jongens die Johan daar onder zijn hoede had, spelen komende zomer in Parijs op de Olympische spelen. Johan zal aandacht schenken aan de vraag: ‘Wat zijn de vaardigheden die de internationale top vraagt en hoe heeft hij getraind om deze spelers die vaardigheden bij te brengen?” Gezien de ontwikkelingen op het gebied van opleiden en de taken waar we ook als volleybaltrainer steeds meer mee te maken krijgen denken we een prima weekend neer kunnen zetten.

Op vrijdagavond 7 juni is de presentatie van Bart in hotel vd Valk in Molenhoek en het praktijkgedeelte van Johan is op zaterdag 8 juni in de  Arcus in Wijchen.
We zullen het aanmeldingsformulier zo snel mogelijk op deze site plaatsen.
Hoewel de clinic als vanouds aangekondigd wordt als VT 4/5 clinic is hij natuurlijk zeer geschikt voor trainers met een VT 2/3 licentie. Ook zij komen in aanmerking voor de beschikbare licentiepunten.


Programma:

Vrijdag 7 juni
19.00-19.30 uur               Inloop met koffie
19.30 -20.45 uur              Bart Heuvingh
20:45-21:00  uur              Pauze
21.00-22.15 uur               Bart Heuvingh

Zaterdag 8 juni
09.00-09.30 uur               Inloop met koffie
09.30-10.50 uur               Johan Verstappen
10.50-11.10 uur               Pauze
11.10-12.30 uur               Johan Verstappen

12.30-13.15 uur               Pauze / Lunch

13.15-14.35 uur              Johan Verstappen
14.35-14.50 uur               Pauze
14.50-16.10 uur              Johan Verstappen

 



Inschrijven:

Het inschrijfformulier en de kosten voor deze clinic volgen zsm