Licenties

Systeem licentiepunten voor licentieverlenging vanaf 1 juli 2008

Trainers van verenigingen en selectiegroepen van de NeVoBo dienen in het bezit te zijn van een geldige licentie voor het niveau waarop zij training geven en coachen. Bij het behalen van een trainersdiploma krijg je automatisch een licentie voor 4 jaar, waarna een licentie vervolgens 1x in de vier jaar verlengd moet worden.

Voor licenties die in oktober 2009 of later verlopen is een nieuw systeem voor licentieverlenging van toepassing. In dit systeem wordt gewerkt met licentiepunten en wordt een breed scala aan trainer/ coach gerelateerde activiteiten gewaardeerd met punten (zie de accreditatielijst van de NeVoBo). Zo levert bijvoorbeeld actief zijn als trainer of een publicatie in een Volley Techno of NL Coach naast de welbekende NVVO Clinics en bijscholingen licentiepunten op. En zo is er zelfs ruimte om trainer/ coach gerelateerde activiteiten die niet in het puntenschema staan ter beoordeling in te leveren, waarna beoordeeld wordt of dit licentiepunten oplevert.

‘Met dit laagdrempelige systeem hoef je als je actief bent als trainer/ coach en bezig bent jezelf te ontwikkelen dus niet verplicht bijscholingen of clinics te volgen, maar worden aan de activiteiten die je al doet punten toegekend en kan dit zelfs al voldoende zijn om je licentie te verlengen’.

In de bijgevoegde notitie wordt een uitleg van het nieuwe systeem gegeven. Daarnaast staat alle informatie over aanvragen, overgangsregeling en de omzetting van de oude naar de nieuwe structuur nog even op een rij.

Alle informatie is online te vinden op de site van de NeVoBo. Voor deze informatie klikt u hier

Mocht u vragen hebben over licentieverlenging, dan kunt u terecht bij Hannie Konings via volleybalacademie@nevobo.nl of 030-7513611.

Indien u lid bent van de NVVO kunt u hiervoor ook punten krijgen voor de licentieverlenging. U dient een kopie van uw lidmaatschap (digitaal) als bewijsmateriaal aan te leveren. Klik voor een kopie van uw ledenpas hier.